Про це він розповів у своєму блозі.

«Херсон – це Миколаїв, якщо не вдасться найближчим часом звільнити Херсон, то все одно закріплення на якихось проривних позиціях дозволить точно захистити Миколаїв. У російських військ не буде можливості наступати на Миколаїв та Одесу», - зазначив Вадим Карасьов.

На думку експерта, контрнаступ на Херсон як мінімум дозволить повністю зруйнувати плани окупантів із захоплення інших областей на Півдні України. Як він зазначив, визволення Херсона дасть ще більше перспектив Україні у питанні визволення Криму.

«Це стратегічний пункт. Хтось казав, що контрнаступ на Півдні – це маневр, що відволікає, щоб більше діяти в харківському напрямку, але там логістика з Білгородської області для поповнення боєприпасів і техніки краще відпрацьована», - підкреслив Вадим Карасьов.

Як зазначив політолог, у Херсоні вже розбито Антонівський міст та інші переправи, тому російські війська там перебувають практично в становищі, коли у них скоро не буде боєприпасів, тому звільнення Херсона може статися відразу, коли російські війська не матимуть достатньо сил для оборони. Тому, за словами експерта, про «маневр, що відволікає», говорити не доводиться точно.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вадим Карасьов заявив, що Україна довела всьому світу, ким вона є насправді.

Також Знай.ua повідомив: спортивний журналіст Артем Франков заявив, що СРСР мав свою систему допінгу для спортсменів.