Про це він розповів на каналі my.ua.

«Ми поки що не знаємо умови шантажу, тому що в шантажі завжди є пед’явлена небезпека, і далі після пред’явленої небезпеки є спосіб виходу, яких пропонує той, хто шантажує. У нашому випадку шантажує росія, і не зовсім артикульований фінальний результат, якого вони прагнуть досягти внаслідок завершення перемовин по атомній електростанції», - повідомив Андрій Вігірінський.

Як повідомив юрист, шантаж зараз є, але його фінал зараз не настільки чіткий, зрозумілий, як, наприклад, у питаннях, які стосувалися розблокування портів. Причина в тому, що ЗАЕС – це стратегічний об’єкт, у якому зацікавлена Україна, адже ця електростанція забезпечує живлення південних областей, дозволяє експортувати електроенергію за кордон. Це питання – економічне, однак ще є питання глобальної безпеки, недопущення атомної катастрофи, недопущення чорнобильської катастрофи в значно більшому масштабі.

«Це просто інший елемент війни, на який йде російська федерація. Першочерговий план – це був бліцкриг і капітуляція. Бліцкриг не вдався, далі йдемо просуванням на лінії фронту, тобто фронт, власне кажучи, нікуди не дівся. Але пошук формату комунікацій і перемовин для досягнення цілей геополітичних російської федерації відбувається довкола питань, які носять стратегічний характер і об’єднують інтереси цілого ряду суб’єктів, не лише України і росії», - зазначив Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політолог Микола Давидюк заявив, що потрібно думати не тільки про відбудову, а й про розвиток України.

Також Знай.ua повідомляв, що американський військовий Гаррі Табах заявив, що НАТО було створено для збереження миру.