Про це він розповів на каналі «Православна Церква».

«Якщо ми просимо у Бога зцілення нашого тіла через нашу душу, то обов'язково це отримаємо. Тільки необхідно розуміти, навіщо ми просимо у Бога здоров'я. Якщо просто для себе, це не серйозно. А якщо собі на користь і для виправлення, і найголовніше, на славу Божу, щоб мати здоров'я служити ближньому, то Господь за своїми словами не буде відвертатися від тієї людини, яка приходить до Нього з щирим настроєм», - зазначає Сергій Ющик.

Найголовніше же під час таїнства Соборування, підкреслює він, - це довіряти Богові і щиро молитися, аби зцілити свою душу та тіло. Як розповідає священнослужитель, Соборування треба закінчувати у храмі, але за потреби можна і вдома. Згідно із богослужбових розпоряджень, додає він, це таїнство Соборування має закінчуватися собором духовенства.

«Під час таїнства сім разів читаються особливі молитви, сім разів апостольські читання і уривки Євангелія, тому є необхідність звершувати це таїнство сімома священнослужителями. Але якщо такої можливості нема, то його може звершувати один священнослужитель, обов'язково прочитуючи усі семикратні молитви», - пояснює Сергій Ющик.

Принагідно він нагадує, що таїнство Соборування займає півтори години і це якнайменше, тому що з літургійної точки зору це все добове коло богослужіння: є елементи і вечірнього, і ранкового богослужіння – це праобраз людського життя.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах заявив, що НАТО було створено для збереження миру.

Також Знай.ua писав про те, що Качура повідомив, кому мають довіряти українці під час війни.