Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Тепер люди, які залишилися без роботи, можуть отримати субсидію. Для цього потрібно зареєструватися в центрі зайнятості. Про це розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко», - розповідає Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, ще на період карантину було передбачено, що громадяни, які втратили роботу, зареєструвалися в центрах зайнятості і отримують допомогу по безробіттю, можуть звернутися і отримати субсидію не з урахуванням доходу за попередні 6 місяців, а з урахуванням розміру допомоги по безробіттю, яке вони отримували у попередні місяці.

Також журналістка повідомляє, що заступник міністра акцентував на тому, що в разі втрати роботи кожен українець має право звернутися в центр зайнятості, встати на облік і претендувати на субсидію.

«Ще раніше повідомляли, що на початок серпня в Україні було офіційно зареєстровано 293 тисячі безробітних, що на 7% менше, ніж було станом на 24 лютого. Допомогу по безробіттю отримують десь 244 тисячі українців, мінімальна сума допомоги становить приблизно від 1000 до 1800 гривень, в середньому допомога по безробіттю становить десь 4600, але це з урахуванням того, що максимальна допомога – це 9750 одноразово», - пояснює Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова пояснила, від чого будуть залежати ціни в Україні цієї осені.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, як отримати субсидію на комуналку при наявності заборгованості.