Про це він розповів у програмі «Влада і спорт».

Передусім експерт зазначає, що свого часу українська нація зробила неправильний вибір на користь радянської влади. Тим не менш, констатує він, не можна сказати, що те, що відбувалось у спорті, зокрема у футболі – це окупаційні клуби.

«При тому всьому, що ініціатива прийшла з москви, але це місцева історія, місцеві структури, а значить, ми маємо право на спадщину. Якщо ми будемо стверджувати, що це наслідки окупаційної влади, ми повинні були теоретично від них відмовитися в 1991 році, а не продовжувати цю історію», - пояснює Олесь Доній.

Тобто, констатує він, люди, які дали поштовх тут футболу і футбольним клубам, керували репресивною машиною і це реальність. Водночас ідеолог зазначає, що українська культура сама по собі поліфонічна у всіх сферах, не лише у футболі, тобто вона вміла користуватися різними джерелами, інше питання – який внесок у культуру цих людей і чи приймали вони цінності цього народу.

«Динамо» дійсно зайняло місце патріотичності взагалі у всьому, бо це був дозволений патріотизм, протегований владою, і без підтримка ЦК Компартії сумнівно, щоби були такі успіхи. Ми ж розуміємо, що це був як насос, який висмикував з усієї України кадри, це була візитівка, як умовний палац «Україна». «Динамо» Київ для Республіки і для її влади – це була візитівка. На патріотизмі населення будь-яка влада намагається паразитувати дуже часто», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, як влада грає на почуттях громадян за допомогою спорту.

Також Знай.ua писав про те, що Качура пояснив, чому треба вже зараз запровадити візові обмеження проти росіян.

https://youtu.be/OrgbQnmXH4M