Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, за пів року повномасштабної війни відбулося різке падіння економіки, що відобразилося на всіх сферах. Водночас вона повідомляє, що Національний банк України та Кабінет Міністрів уже розробили свої оцінки щодо можливого розвитку ситуації.

«Темпи зростання української економіки насамперед залежать від ситуації на фронтах, в уряді і Нацбанку роблять кілька сценаріїв розвитку, умовно їх можна розділити на три прогнози», - каже Катерина Котенкова.

За словами журналістка, за негативним сценарієм воєнні дії на підконтрольній Україні території ставатимуть інтенсивнішими, за базовим – воєнні дії будуть, але буде й відновлення внаслідок адаптації, а за позитивним варіантом відбудеться деокупація і війна закінчиться найближчим часом.

«Разом з ними базовий сценарій передбачає зростання економіки десь на 5,5%. Хороша новина - це те, що найгірший сценарій передбачає відновлення близько на 4%, але при цьому, ймовірно, на обсяги, які були до лютого цього року можна розраховувати десь років через 3-5», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман повідомив, чи боїться росія нових санкцій Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що американський генерал закликав світ розпочати «деімпералізацію» планів путіна.