Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«В Україні запроваджено мораторій на підняття вартості комунальних тарифів, проте ціни на деякі тарифи все ж таки зростуть восени, незважаючи на мораторій. У зв‘язку із збільшенням цін на пальне зросте вартість на вивезення твердих побутових відходів, про що повідомили у комунальному підприємстві «Київкомунсервіс», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75%, підприємство змушене підвищити тарифи на вивіз сміття для населення. Водночас журналістка зазначає, що тарифи на вивезення сміття залишаються одними із найнижчих і становлять менше, ніж один долар з одного споживача, тобто 36 гривень 11 копійок.

«Після підвищення цін тариф зросте для однієї особи на 10 гривень 36 копійок, тобто з 36 до 46 гривень з ПДВ. У повідомленні КМДА йдеться, що це дозволить підприємству надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати зарплату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз не вистачає», - розповідає Катерина Котенкова.

Окрім цього, додає вона, тариф на вивіз сміття зросте і в інших містах, це стосується не тільки Києва, але й, наприклад, Рівного, з 1 вересня на 1 особу у багатоквартирному будинку треба буде заплатити 28 гривень 44 копійок, а в будинках індивідуальної забудови - 32 гривні 91 копійка. Тобто, констатує журналістка, ціна зросте на 50% порівняно з минулими місяцями

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що чекає на економіку України в майбутньому.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, чи можуть безробітні отримувати субсидію.