Про це він розповів у програмі «Філософія війни».

За словами гостя програми, на війні дуже важко перетримати, пережити момент обстрілу, коли ворог накриває тебе своєю артилерією, намагається тебе знищити, зрівняти із землею, а ти в цей момент не можеш відповіти йому через специфіку цієї війни.

«У нас зараз війна артилерією, коли вони нас, ми – їх. Коли ти піхотинець, коли ти там закопався, ти врився і маєш це перетерпіти, пережити, вижити, щоб далі потім дати відсіч, піти в наступ – це дуже важко пережити», - пояснює Олекса Сокіл.

Як зазначає ветеран, коли ти це вже один раз пережив, другий раз пережив, то певною мірою до цього обвикаєш і інакше реагуєш. До того ж, додає він, бій може тривати і 15 хвилин, і 45 хвилин, а може й добу чи більше, деколи хлопцям доводиться сидіти під обстрілами й кілька діб. Тому, констатує священник, до цього неможливо звикнути, адже цієї миті гине хтось поруч із тобою.

«Не буває такого, що, якщо повномасштабно криють, ніхто не загинув або ніхто не був поранений. До війни звикнути не можна, можна обвикнутися, можна певною мірою пристосуватися, певною мірою адаптуватися, але в ніякому разі не звикнути. Коли ти вже звик до війни – це погано, це тебе вбивають», - підкреслює Олекса Сокіл.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура заявив, що росіяни повинні бути ізольовані від решти світу.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як росія деградувала.