Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як розповідає журналістка, раніше, щоб змінити адресу, за якою призначається субсидія, її одержувач мав звернутися до органів соцзахисту за місцем постійної реєстрації. Там же, пояснює вона, він мав повідомити, що змінив місце проживання, а вже після цього можна було розпочинати оформлення допомоги на оплату комунальних послуг саме вже за новою адресою.

«В Україні змінилась процедура оформлення субсидії. Тепер її можна буде оформляти не лише, як було раніше через органи соцзахисту, а й онлайн через Пенсійний фонд. Тобто це значно прискорить процес призначення виплат і субсидія стане доступнішою для всіх, хто її потребує. Так повідомили у Мінсоцполітики», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, у Мінсоцполітики це пояснили необхідністю захистити право громадян отримувати такі виплати, тому пропонується використовувати Використання IT-систему Пенсійного фонду, що дозволить ухвалювати документи громадян на отримання житлових субсидій та пільг у будь-якій точці України.

«Процес призначення, розрахунку та виплати субсидій і інших соціальних пільг буде автоматизований. Крім того, громадянам, які вже мають пільги, не доведеться повторно збирати документи для їх отримання. Тобто всі дані будуть у цифрових каналах Пенсійного фонду, при чому там можна буде взяти дані навіть про громадян, які опинилися на окупованих територіях», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про допомогу для евакуйованих маріупольців, яку вони можуть отримати в Києві.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, наскільки подорожчає вивіз сміття в Україні.