Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як розповідає експерт, історія червонохресного руху починається з середини 19 століття. А у 2018 році, зазначає він, було створено Товариство Червоного Хреста України і саме ця дата вважається днем народження їхньої організації.

«Тому ми можемо сказати, що сьогодні нашій організації 105 років. Ця структура проходила різні стадії своєї діяльності. Спочатку це було доволі міцне потужне об’єднання, яке включало в себе навіть систему лікувальних закладів, це 1918, 1919, 1920 і подальші роки», - розповідає Павло Розенко.

Далі же, каже він, все це було націоналізовано радянською владою, передано у державну власність, Червоний Хрест став фактично громадською організацією, працював у цьому секторі, але безумовно з державою. А сплеск їхньої активності, зазначає віцепрезидент ЧХУ, збігся із Чорнобильською трагедією 1986 року, коли вони взяли на себе виконання чорнобильських програм, зокрема з обміну та лікування дітей закордоном.

«Але потім ця діяльність якось відходила на другий план. На мій погляд, у свій час Червоний Хрест України не зміг пристосуватися до нових реалій життя, тобто вони так і залишилися біля держави, виконуючи маленькі функції чорнобильських програм. Але прийшов час, це, напевно, був якраз 2013-2014 рік, коли почалася фаза агресії проти України. У той момент, мені здається, Червоний Хрест трохи розгубився», - міркує Павло Розенко.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах повідомив, завдяки чому США стали рішучіше надавати Україні допомогу.

Також Знай.ua писав про те, що Сокіл пояснив, чи може солдат звикнути до війни.