Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як пояснює гість програми, ЧХУ – частина загального червонохресного руху і вони працюють за його правилами. Він розповідає, що первинно ця ініціатива з’явилася у Швейцарії в середині 19 століття, там зароджувалися і створювалися правила та принципи червонохресного руху, вони відпрацьовувалися через різні війни, через різні конфлікти.

«І ось сьогодні є загальні правила червонохресного руху: це нейтральність, професійність, незалежність, допомога кожній людині, якій вона потрібна. Але структурно ми є окремою організацією, ми є незалежною ні від кого, ми є українська організація, яка працює виключно у межах українського законодавства. Наша легітимність підтверджена міжнародними структурами», - зазначає Павло Розенко.

Зараз же, зауважує віцепрезидент ЧХУ, у всіх на слуху Міжнародний комітет Червоного Хреста як організація, яка має мандат щодо ситуації із військовополоненими, з евакуації населення, з гуманітарною допомогою. Водночас експерт підкреслює, що вони не є структурою Міжнародного комітету Червоного Хрест, не є ані його філією, ані його представництвом, ані відділенням в Україні.

«У них є свій окремий офіс, у них є своє представництво в Україні, воно так і називається «Представництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні», а ми є громадською незалежною державною небюджетною волонтерською організацією України», - підкреслює Павло Розенко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що Україні потрібно для істотного перелому в боротьбі з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи була Європа готова до сьогоднішньої російсько-української війни.