Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Безумовно, і тут ми маємо дуже сильну підтримку національних товариств Червоного Хреста по всьому світу, вони беруть на себе цю функцію. Наприклад, польський Червоний Хрест бере на себе цю функцію у Польщі, іспанський – в Іспанії, італійський – в Італії», - пояснює Павло Розенко.

Тобто, констатує він, у цій допомозі беруть участь фактично дві структури: національні товариства Червоного Хреста в інших країнах і Міжнародний комітет Червоного Хреста. Тобто, підкреслює віцепрезидент ЧХУ, не можна сказати, що Міжнародний комітет Червоного Хреста не допомагає українцям, він займається не лише міждержавними зв’язками.

Зокрема, гість програми згадує про допомогу вимушеним переселенцям за меморандумом, який вони підписали разом із урядом. Цей проєкт, розповідає він, фінансує дві сторони: Товариство Червоного Хреста України і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

«Тобто вони також допомагають сі свого бюджету фінансувати цю програму. І сьогодні ці 2200 гривень, що кожен переселенець може отримати від нас – це якраз наша спільна програма: ми фінансуємо, а уряд нам дає дані, хто має отримувати цю допомогу», - розповідає Павло Розенко.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, у чому особливість стратегії України у звільненні Херсону.

Також Знай.ua писав про те, що Кодецький пояснив, як розпізнати російські фейки в Інтернеті.