Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«У Червоного Хреста України можливості допомогти гуманітарно Херсонській області і Херсону повністю є, але, на жаль, для нас сьогодні ця територія закрита», - розповідає Павло Розенко.

Водночас він додає, що ЧХУ намагається через уряд України втрутитися в переговорний процес і домогтися того, аби російська сторона все-таки пропустила їх на цю територію. Отже, констатує віцепрезидент ЧХУ, вони, безумовно, продовжують працювати на тимчасово окупованих українських територіях, але доставити туди великі обсяги гуманітарної допомоги можливості немає.

Тому, пояснює гість програми, вони намагаються співпрацювати із тим бізнесом і підприємствами, які залишилися на окупованих територіях, аби допомагати громадянам. Так само, зазначає він, і з Міжнародним Комітетом ЧХ, він також має дуже обмежений доступ до цих територій і не може використати і сотої частини своїх можливостей.

«Всі гуманітарні організації можуть працювати лише в тих обсягах і можливостях, які їм надають сторони. Ми гуманітарна організація, у нас немає свого війська, у нас немає своєї охоронної фірми, яка могла би нам або прорвати цей кордон, або забезпечити доступ наших гуманітарних грузів на окуповані території. Окрім футболок Червоного Хреста і символіки на машинах, іншої зброї у нас немає і не може бути», - пояснює Павло Розенко.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Розенко розповів, чи працює Червоний Хрест України разом із Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Також Знай.ua писав про те, що Дубов повідомив, які цілі війни сформулювала для себе росія.