Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Так, безумовно, працюємо, це не прості діалоги, не прості дискусії. Сім’ї військовополонених чудово знають, що щойно у нас з’являється хоч мінімальна можливість допомагати комусь, ми це робимо. Але ми чудово розуміємо їхні емоції, ми чудово розуміємо, у якому вони зараз стані», - розповідає Павло Розенко.

На його думку, органи влади мають більше уваги приділяти цьому питанню, більше роз’яснювати і пояснювати сім’ям військовополонених, що робить влада у кожному конкретному випадку. Окрім цього, зазначає гість програми, Міжнародний комітет Червоного Хреста також регулярно спілкується з родичами військовополонених, у них навіть є гаряча лінія, за якою можна дізнатися про долю тієї чи іншої людини.

«Але відразу хочу сказати, що інформація у Міжнародного комітету Червоного Хреста є тільки від російської федерації. І от що їм російська федерація на їхній запит відповідає, те вони можуть розказати, інших можливостей, на жаль, сьогодні немає», - зазначає Павло Розенко.

Принагідно віцепрезидент ЧХУ наголошує, що росія сьогодні порушує і Женевські конвенції, і всі норми гуманітарного права. Тому, констатує він, саме російська сторона винна і у трагедії в Оленівці, і у всіх інших, у тому, що відбувається з українськими військовополоненими, тому відповідальність саме на ній.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дубов повідомив, які цілі війни сформулювала для себе росія.

Також Знай.ua писав про те, що Розенко розповів про співпрацю ЧХУ із Міжнародним комітетом Червоного Хреста щодо допомоги українцям.