Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Зараз у нас немає комунікації з російським Червоним Хрестом. Для нас це принципове питання через те, що, на жаль, Червоний Хрест росії не є незалежною організацією, вони виконують всі вказівки путінського режиму, з ними нема про що говорити», - пояснює Павло Розенко.

За його словами, питання звільнення військовополонених – це місія і мандат Міжнародного комітету Червоного Хреста. До того ж, додає гість програми, цій організації також нема чого говорити з російським Червоним Хрестом, натомість вона бере участь у переговорах української і російської сторони. І взагалі, підкреслює він, питання гуманітарного характеру на рівні громадських організацій вирішити неможливо, так само як і питання військовополонених.

«Єдина можливість сьогодні врятувати азовців, єдина реальна можливість врятувати їхні життя – це переговори в гуманітарному плані між українською і російською сторонами, обмін військовополонених або якась інша формула. Але вирішити це питання можуть лише дві держави», - стверджує Павло Розенко.

Віцепрезидент ЧХУ підкреслює, що інші не мають до цього процесу жодного відношення і не мають ніякого впливу на нього. Окрім цього, зазначає він, у Женевській конвенції ООН по правах військовополонених говорять точно так же: є дві сторони, які між собою мають вирішувати це питання.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Розенко розповів, як змінювалася робота Червоного Хреста за 105 років його існування.

Також Знай.ua писав про те, що Сокіл розповів, чому азарт на війні – це погано для воїна.