Про це він розповів у програмі «Філософія війни».

«Страшно, коли воїни починають реагувати, коли починається азарт, захоплення, коли людина втрачає зв’язок із реальністю певною мірою, коли є лише вбивати, вбивати, вбивати і вбивати. Полювання відбувається, щоб здобути їжу і нагодувати когось, а тут інше. Я розумію, жага помсти, жага вбивства, це ворог, але ж я про стан», - міркує Олекса Сокіл.

За його словами, через такі речі хлопці і гинуть: де треба було пригнутися, не пригнувся, де треба було пірнути за якусь перешкоду, заховатися, не зробив, де треба було не ризикувати, ризикує – це те, чого можна уникнути.

Водночас ветеран зазначає, що це залежить не тільки від бійця, але й від оточення, командирів, вищого командування, країни. Як він пояснює, людина на фронті повинна бути максимально забезпечена всім необхідним, щоб не думати про те, що вона їсть, де вона спить, чим вона воює, тобто воїн не повинен бути обмеженим у будь-чому.

«Це не грає ролі, скільки людина на війні чи яке в неї звання, чи який у неї досвід. Люди, які мають більший досвід у цьому, або частково, може, занурювалися в це, або хто вже через це проходили, вони все ж таки краще на це реагують, вони краще знаходять вихід із цього, вони намагаються з кістлявою грати, жартувати зі смертю, щоб психіка витримувала певною мірою», - пояснює Олекса Сокіл.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що Україні потрібно для істотного перелому в боротьбі з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Сокіл пояснив, чи може солдат звикнути до війни.