Про це він розповів у своєму блозі.

«У США, на мою думку, прийнято рішення повністю змінити систему устрою світу, систему безпеки у світі, тому що вирішили змінити сам зміст права вето в ООН. Про це заявила постійна представниця США в ООН», – повідомляє Михайло Шейтельман.

Як він розповідає, за словами Лінди Томас-Грінфілд, сьогоднішній склад постійних членів Ради безпеки ООН не відповідає реальності, тому Вашингтон підтримує розширення географічного представництва Ради безпеки та реформування принципів використання права вето.

«Маленька злиденна російська федерація, у якої атомна зброя є, а більше нічого немає. І це бачить увесь світ, що у них нічого немає, особливо це помітно під Куп'янськом, під Харківською областю, під Херсонською областю, на понтонних переправах під Херсоном помітно, що російська федерація нічого не має. І безглуздо тримати її як постійного члена Ради безпеки», - наголошує Михайло Шейтельман.

За словами політтехнолога, постійна представниця США в ООН заявила, що вони вимагатимуть обґрунтування використання права вето. Тобто, констатує він, є в тебе підстави – твоє вето працює, якщо ні і ти просто хочеш завоювати чужу територію, вкрасти пшеницю та безкарно вбивати, як це робить росія, то жодне право вето не спрацює. Як зазначає експерт, це говорить про те, що США вже задумалися про післявоєнний устрій світу, місце в ньому росії та нову систему безпеки.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов пояснив, від чого залежатиме успішність українського контрнаступу.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як росія реагує на свої значні втрати на війні.