Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

За словами політолога, сьогодні можна констатувати, що Естонія, Литва, Латвія, Фінляндія, Швеція, Данія, Норвегія і Польща зайняли досить активну позицію на підтримку України і в питання надання зброї, звичайно, у межах їх можливостей, і в питанні санкційного тиску, і політичної ізоляції росії.

«Зараз вони – локомотив санкційних обмежень, фактично позбавили громадян росії права в’їзду, навіть тих, у кого є шенгенські візи. І курс «Геть від москви!», як писав Микола Хвильовий, там реалізовується за повною програмою», - підкреслює Олександр Мусієнко.

До того ж, додає він, нарешті і Україна запровадила візовий режим із росією, чого не було до 24 лютого. На думку експерта, це правильне рішення, оскільки російська агентура заїжджала в різні країни на легальних підставах, а потім там відбувалися різні проросійські акції та інші інциденти.

«Вільне пересуванні і подорожі країнами Європейського Союзу – це не просто право, це привілей для країн, які перебувають у цивілізованому клубі держав або прагнуть там бути, і, відповідно, виконують певні вимоги. Це нормально, коли країна або об’єднання держав встановлює певні критерії відвідування», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Три "залізні" причини арешту пенсій в Україні: за законами воєнного часу Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков повідомив, що має стати для українців сакральною метою під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман спрогнозував дату закінчення війни.