Про це він розповів у своєму блозі.

«24 лютого для абсолютної більшості, що вони зараз не говорили б і не писали, стало абсолютною несподіванкою, тому що ніякої логіки повномасштабного вторгнення в Україну за лекалами Другої світової війни не було», - констатує Максим Ялі.

На його думку, якби путін не вірив звітам своїх генералів ФСБ, які були відповідальними за Україну і боялися йому сказати правду, а також Медведчуку та іншим біженцям з оточення Януковича, то напевно відмовився би від цієї війни. Крім того, додає політолог, путін не зміг зазирнути в майбутнє і припустити сьогоднішню ситуацію на фронтах, рівень втрат російської армії в живій силі та техніці, санкційний Заходу та його довгострокові наслідки для росії.

«А чи готувався Зеленський та ЗСУ до вторгнення? Відповім ствердно. Щонайменше останні пів року, коли й призначив головою Міністерства оборони Олексія Резнікова, а головнокомандувачем Залужного», - стверджує Максим Ялі.

Зокрема, констатує він, про це говорить той факт, що армія рф не змогла взяти Київ за 72 години, скинути Зеленського і встановити маріонетковий уряд, який одразу мав підписати умовний Мінськ-3. За словами експерта, необачно було відправляти в Україну війська парадним маршем без забезпечення логістики, захисту ППО та прикриття авіації, а тим часом ЗСУ протягом першого місяця завдали колосальної шкоди в живій силі та бронетехніки армії рф.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах заявив, що для остаточної перемоги України потрібне постачання наступального озброєння.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович повідомив, чи вдається Україні слідувати світовим трендам.