Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

«Я думаю, що тут викристалізовуються досить цікаві речі, тому що ми побачили, по-перше, Кавказ. Хто читав історію, хто знає, подивіться, з ким в історії російській імперії було найважче, з підкорюванням яких народів – це народи Кавказу, геноцид черкесів, війна у Чечні. І, звичайно, Україна – це так само ті, хто завжди протистояв і бився», - розповідає Олександр Мусієнко.

На його думку, Кавказ – це ключ до другого фронту, саме звідти можна цього чекати, адже сміливці і там є, питання лише у їхній підтримці, спроможності та включенні у ці процеси. Принагідно експерт нагадує, що зараз навіть у Грузії відкрито говорять про відновлення територіальної цілісності із розумінням того, що це може призвести до протистояння з росією. І ці розмови, підкреслює він, звучать у той час, коли в країни справді проросійський уряд.

«Питання в тому, що, коли росія слабшає, а вона дійсно слабшає, більше країн почнуть себе почувати впевненіше. Якраз Україна і українська боротьба – це прекрасний приклад, який тут можна застосувати», - пояснює Олександр Мусієнко.

На його думку, членам ОДКБ вже давно слід зрозуміти, що росія не гарантує їм нічого і не може їх захистити, а відтак нема чого надавати їй свої території для військових баз і гратися в цю ідею «руского міра».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах пояснив, що путін може бути не в курсі поразок російських військ на харківському напрямку.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, скільки збитків вже сьогодні зазнала Україна через напад росії.