Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Перелом – це подія, битва, ряд битв, які змінюють хід війни, якщо одна сторона наступала, то після цього вона вже не наступає, вона лише обороняється та відкочується назад», - пояснює Олександр Кочетков.

На його думку, поки що не можна називати успіхи українських військ переломом. Зокрема, зазначає політтехнолог, це було б так, якби успішний український наступ був не лише на Харківському напрямку, а й у Херсонській та Запорізькій області, якби вдалося перерізати так званий сухопутний коридор із Донбасу до Криму, зруйнувавши всю їхню логістику.

«Те, що сталося – це виграна Україною битва за ініціативу. Справа в тому, що важливо, хто володіє ініціативою в цих військових діях. Без володіння ініціативою не можна виграти війну, це у принципі неможливо. Виграє війну той, хто володіє ініціативою», - наголошує Олександр Кочетков.

До цього моменту, розповідає експерт, російські війська диктували ініціативу: вони нападали, вони тиснули, вони окуповували, вирішували, куди наступати. Тепер же, констатує він, ця ініціатива перейшла до нас, тепер ситуацію на фронті ми будемо диктувати, вирішувати, куди йти, у якому напрямку продовжувати наступ. Як підсумовує політтехнолог, битва за ініціативу виграна, скоро буде продовження.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Табах пояснив, що путін може бути не в курсі поразок російських військ на харківському напрямку.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, що росія більше не має шансів на військові успіхи.