Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Тепер українці не лише зможуть добровільно сплачувати внески до Пенсійного фонду за майбутню пенсію, до речі, починаючи із 16 років, а й вносити пенсійні внески за своїх родичів. Відповідний законопроєкт парламент ухвалив уже у першому читанні, про це повідомили у «Слузі народу», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона розповідає, за словами ініціаторів законопроєкту, враховуючи загальну тенденцію цифровізації, договір про пенсійне страхування можна буде подати через «Дію» або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. До того ж, додає журналістка, людина має право самостійно визначати розмір цих страхових внесків, тобто періодичність і строки їх сплати.

«Якщо депутати схвалять цей законопроєкт загалом, то пенсійні внески можна буде сплачувати не лише за себе. Тобто персоналізований благодійний внесок можна буде зробити і за певного пенсіонера, при чому така можливість буде як у фізичних, так і в юридичних осіб», - пояснює Катерина Котенкова.

За її словами, 70% такого внеску буде спрямовуватись на виплати цьому пенсіонеру в обраний ним спосіб, передбачений цим законом для виплати пенсій. А знеособлені благодійні внески та 30% персоналізованих благодійних внесків, зазначає журналістка, – це кошти Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кушнір розповіла, як Кабмін бачить стан економіки наступного року.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович повідомив, до якої моделі економіки має прагнути Україна.