Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами експерта, поки що вплив і можливості їхньої установи для того, аби рятувати життя і допомагати людям, не такі великі. Як він пояснює, між закінченням розробки та її впровадженням – довгий шлях, тим паче, якщо ми говоримо про біологію.

«6 років тому ми почали розробляти кровоспинний бинт у цьому Інституті спільно із Інститутом Кавецького та Інститутом Богомольця. Це було таке поєднання під керівництвом академіка Комісаренка. Наслідком цього було створення цього препарату. Це наш бинт, який здатен швидко і ефективно зупиняти артеріальну кровотечу», - розповідає Володимир Чернишенко.

Гість програми зазначає, що вони перевірили, як працює їхня розробка, зокрема на тваринах, а перед самим початком повномасштабної війни закінчили проводити клінічні випробування. Тобто, констатує він, після цього етапу вже йде впровадження, вироблення, продаж і постачання препарату. Тим не менш, каже експерт, для цього всього потрібен інвестор, оскільки зараз бинта у продажу немає, хоча всі перевірки він пройшов.

«Він пройшов клінічні випробування, його можна застосовувати. У березні-квітні ми тут займалися тим, що виробляли кустарно зразки. На жаль, обмежена кількість, декілька сотень, але вони поїхали в різні кінці фронту», - повідомляє Володимир Чернишенко.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як російська пропаганда пояснюватиме їхню поразку в Харківській області.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів, чи домоглися ЗСУ перелому на фронті.