Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Ми їмо моркву – ми ж не стаємо морквою. Але загроза є. Жарти вбік, є дуже серйозна загроза від ГМО, про яку треба говорити постійно, - це потрапляння цих рослин у дику природу. Якщо ми маємо рослину, яка є стійка до шкідників, і вона потрапляє в дику природу, то починає витісняти інші види, які там росли до цього. Це величезна загроза – втрата автохтонної рослинності, втрата цих екосистем», - пояснює Володимир Чернишенко.

Далі ж, констатує він, тему небезпеки ГМО витіснив ковід. На думку гостя програми, він виник не в лабораторії, принаймні зараз немає ніяких стовідсоткових доказів такої версії. Як він зазначає, про це можна було би говорити, якби це був єдиний випадок і вперше в історії людства з’явився такий вірулентний і смертоносний вірус. У приклад експерт наводить іспанку, яка свого часу з’явилася і забрала величезну кількість людей, тому що це був новий вірус, люди ще не мали імунітету до нього.

«А потім із ним що зробилось? Він же нікуди не зник, він мутував і став ендемічним. Є пандемічний вірус, який викликає пандемію, те, що ми спостерігали, а тепер ковід у нас буде ендемічний вірус», - переконаний Володимир Чернишенко.

Зокрема, пояснює він, ковід стане іншим, наприклад, він буде легше заражати, але й менше вбиватиме. Принагідно експерт згадує, як люди раніше ставилися до грипу: пили ліки, йшли на роботу, вдягалися тепліше, у кращому випадку – просто залишалися вдома. З ковідом, переконаний гість програми, буде так само.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чернишенко розповів, чи зможе людство існувати далі без ГМО.

Також Знай.ua писав про те, що Чернишенко розповів про препарат Інституту біохімії НАН, який уже поїхав до ЗСУ на фронт.