Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами експерта, споживання ГМО у світі буде лише збільшуватися, ми вже зараз споживаємо їх багато і навіть цього не знаємо. Водночас він зазначає, що у генетично модифікованих продуктах немає нічого поганого. Зокрема, пояснює гість програми, такий стрибок у кількості населення на планеті відбувся тому, що з’явилися мінеральні добрива, це дозволило отримати вищі врожаї, тобто більше їжі, а смертність менша.

«А тепер нам потрібно підвищувати врожайність, тому що людей стає багато, орні землі виснажуються, добрива безкінечно лити не можна. І наступним єдиним способом підвищення врожайності є генетично модифіковані продукти. Це те саме редагування геному рослин», - стверджує Володимир Чернишенко.

Як він розповідає, різниця між яблунею дичкою і генетично модифікованою яблунею у плоді, більший розмір плоду останньої пов’язаний із тим, що у ядрі клітини є декілька наборів спадкової інформації. За словами експерта, можна прибрати щось із геному рослини, наприклад, зробити її неалергенною або змусити продукувати більше білка. Він пояснює, що це рослини поліплоїди, які з’явилися внаслідок селекції, а вчені роблять це швидко, замість довгого процесу маємо роботу за лабораторним столом на кілька днів.

«Без генетично модифікованих організмів узагалі людство далі збільшувати свою чисельність або підтримувати ту, яка є зараз, не зможе», - підкреслює Володимир Чернишенко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Закревський повідомив особливості переходу країни до епохи постмодерну.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, як російська пропаганда пояснюватиме їхню поразку в Харківській області.