Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Багато хто плутає два поняття – компенсацію і відшкодування. Відшкодування – це в рамках репарації того боку, у нашому випадку російської федерації, який наніс збитки військовими діями. Відшкодування дуже важко отримати людині, це в рамках окремого позову ЕСПЧ, базуючись на рішенні українського суду, на заключенні судового експерта – складна, довга процедура, ще й фінансово затратна», - пояснює Олексій Буряченко.

А компенсація, констатує він, - це вже функціонал і обов’язок держави. За словами політолога, зараз над цим питанням працюють Міністерство розвитку громад та територій, Мін’юст, Кабмін, ОП і вже напрацьовується бачення відповідних механізмів, звичайно, з урахуванням тих помилок, які були раніше.

Також гість програми розповідає про другий варіант вирішення цієї проблеми, більш дієвий. Зокрема, каже він, йдеться про фінансові та майнові активи росіян, які зараз заарештовані в державах-партнерах України, їх зараз продають і, відповідно, наповнюють Єдиний фонд.

«Тобто це й буде процес відшкодування, а процес компенсації – це коли відшкодуваннями наповнили цей кошик грішми, і тепер відносно бази даних держава починає все компенсувати юридичним та фізичним особам», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман повідомив, який великий крок до перемоги вже зробила Україна.

Також Знай.ua писав про те, що Чернишенко розповів, чи співпрацюють вони з російськими вченими після війни.