Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

«По-перше, путін зустрівся із Сі Цзіньпіном, путін перед усіма виправдовувався і казав, що знає, що всі стурбовані тим, що триває російсько-українська війна. При чому він це так робив, начебто війна в Україні, тобто взагалі начебто його не стосується, начебто це не росія почала війну. Це відсутність усвідомлення процесів, щось таке є у путіна», - міркує Олександр Мусієнко.

За його словами, на зустрічі було видно, що путін намагається все більше втягувати Китай у співпрацю, а Сі Цзіньпін зі свого боку поводився доволі обережно. Знаковим у цьому контексті, зазначає експерт, є і пресреліз китайської агенції «Сіньхуа».

«Офіційна агенція Китаю «Сіньхуа» попросила, щоби про Україну не було у пресрелізі нічого. Тобто росія все ж таки хотіла вставити, що вони протистоять НАТО, що Америка намагається розхитувати і веде агресію проти них на території України – цю всю нісенітницю, який вони на своїх пропагандистських ток-шоу розголошують. Китай попросив цього не робити», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тобто, констатує політолог, Китай вирішив ніяк не фігурувати у таких заявах, аби не бути втягнутим у російсько-українську війну. Тобто, констатує він, це свідчить про збереження своєрідного нейтралітету з боку Китаю, війну вони залишили на росії.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко пояснив, чому потрібно вгамовувати власну агресію.

Також Знай.ua писав про те, що Буряченко розповів, хто заплатить за зруйноване житло українців унаслідок війни.