Про це він розповів у програмі «Влада та спорт».

«Футбол не відокремлюваний від суспільства, еволюції цього суспільства та еволюції, яка може нам не подобатися, між іншим, це абсолютно природна річ для людини», - стверджує Артем Франков.

Як він розповідає, сьогодні збірна, наприклад, Швейцарії – це хорвати, це косовські албанці, це турки тощо. Проте, зазначає гість програми, був і суто національний футбол, бували клуби не те, що виключно національні, а й саме міські.

У приклад журналіст наводить той факт, що в 1967 році клуб «Селтік» із Глазго виграв кубок Європейських чемпіонів. За його словами, у складі цього футбольного клубу не було жодного гравця, який народився б далі 30 миль від стадіону «Селтік».

«Це був найвищий вислів не лише національного, я б сказав, а й міського патріотизму, є ж міський патріотизм своєї малої батьківщини. З того часу світ пішов дуже далеко з легіонерами, з іноземцями, які приїжджали на роботу до якихось клубів за гроші», - розповідає Артем Франков.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній назвав причини такої популярності київського футбольного клубу «Динамо».

Також Знай.ua писав про те, що Гай-Нижник розповів про приховану русифікацію в українській освіті часів Щербицького.