Про це він розповів у програмі «Філософія війни».

«21 століття не передбачає мобілізаційних армій, а професійну, туди йдуть люди, які хочуть воювати. Який толк забирати в армію людину, яка не хоче, чи не вміє, чи не буде? Для нас же дико, коли у 18 столітті забирали на 25 років служити», - зазначає Сергій Чаплигін.

Як він пояснює, цивілізація і суспільство розвивається, сучасні люди не такі, як їхні батьки, ми люди інформаційного простору і тому важко переживаємо умови воєнного життя на довгий період часу. А зараз же у росії, підкреслює філософ, людей будуть відривати від дому, рідних, роботи, звичного життя не просто в армію, а прямо на війну.

«Сьогоднішня людина до цього вже не призвичаєна. Питання у тому і стоїть, що збройні сили формують з тих людей, які хочуть воювати. Тому вже наголос йде на цінності кожного людського життя, чого немає у росіян, вони живуть категоріями масовості середини 20 століття. І Збройні сили у них на це розраховані, і військові операції, а 21 століття диктує цінність кожної людини», - пояснює Сергій Чаплигін.

Окрім цього, додає гість програми, сьогодні на війні надзвичайно цінною є медична допомога, поранених намагаються швидко лікувати, аби зменшити втрати. Зокрема, зазначає він, у Другій світовій війні втрат пораненими було 50%, сьогодні же – 5-10%. Тим не менш, констатує історик, московська військова доктрина зовсім інша, вона живе старими методами.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, американський військовий розповів, від чого залежить тривалість російсько-української війни.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, якими будуть результати мобілізації в росії.