Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами експерта, сьогодні росія і зокрема путін відволікають людство від його справжніх завдань. У приклад він наводить такі базові завдання, як політ на Марс або лікування раку. Проте, констатує політтехнолог, є виклики й складніші.

«У нас Всесвіт, між іншим, розширюється, ентропія зростає. Нам потрібно створити новий Всесвіт, якщо ми хочемо зберегтися. Це реальне завдання, його можна вирішити, але для цього ним потрібно займатися», - розповідає Михайло Шейтельман.

У той же час росія, підкреслює він, заявила, що людство взагалі не має цілей, крім того, щоб захоплювати чергові шматки землі. Все, про що вона говорила у плані прогресу, додає політтехнолог, стосувалося радше конкуренції, ніж розвитку.

«Потрібно відкрити інші закони, які є, ми ж щоразу знаходимо інші закони, фізика не скінченна, жодні наші відкриття не кажуть: «Все, світ влаштований так». Ми можемо його винаходити скільки завгодно, скасовуючи все минуле, перекреслюючи всю стару фізику, говорячи, що все насправді не так. Це те, що потрібно сьогодні думати, а не про те, як захопити Лиман чи Бахмут», - пояснює Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи готується у росії протестна ситуація.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплигін розповів про війну з погляду філософії.