Про це він розповів у своєму блозі.

«З’єднатися з країнами євроатлантичної цивілізації без усвідомлення необхідності толерантності, тобто терпимості і взаємоповаги, неможливо. Толерантність – це не лише про ЛГБТ і національні меншини, як дехто думає», - зазначає Олесь Доній.

Тобто, констатує він, є певна дискредитація поняття і цей термін намагалися зробити лайливим. Тим не менш, пояснює ідеолог, йдеться про взаємоповагу до жінок, до чоловіків, до старших, до дітей, до людей з особливими потребами, тощо. Отже, підкреслює він, мета толерантності - зробити світ добрішим і взаємокомфортнішим.

Водночас він зазначає, що толерантність ніде не є і не буде безмежною, навіть у країнах Заходу. Зокрема експерт говорить про те, що прогресивні цивілізації не толерують таких речей, як канібалізм чи садизм. Так само, констатує ідеолог, ніхто не може, не буде і не повинен толерувати російських фашистів.

«Тож концепція «25 сходинок до суспільного щастя» вчить учитися толерантності і вміти встановлювати її межі. Тому ця сходинка і сформульована не «Будь толерантним», бо неможливо бути толерантним до будь-чого, а саме «Вчися толерантності», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко пояснив, чому потрібно вгамовувати власну агресію.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чи можна вважати російськомовних митців діячами української культури.