Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, мобілізація є двох видів – часткова та загальна. На його думку, часткова мобілізація у росії вже проводилася і вона була прихованою. А сьогодні ж, переконаний політолог, керівництво росії хоч і оголосило часткову мобілізацію, але йдеться саме про загальну.

«Тому я думаю, що мобілізація, яку вони декларують зараз, вже давно йде, вона провалилася. Ми ж зрозуміли, що мають на увазі, що вони якраз приховану мобілізацію проводили і це була часткова мобілізація, а сьогодні ми вже бачимо загальну мобілізацію у росії», - пояснює Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, людей просто женуть на забій, і ця сьогоднішня мобілізація не дасть якихось серйозних результатів. Зокрема, експерт згадує, що повістки приходять чоловікам, які мають 5 дітей, або студентам, що взагалі не логічно.

«Справа в тому, що сьогодні на війну йдуть саме ті люди, які не мають досвіду, які служили в радянській армії чи армії російської федерації, коли країну було розвалено. Вона у них і сьогодні розвалена, ми бачимо, що це не друга армія світу, а 222-а, можливо», - наголошує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков повідомив, якою має бути виборча система у державі.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплигін розповів, чому росіяни тікають від мобілізації.