Про це він розповів у своєму блозі.

«Для України проведення цих псевдореферендумів, природно, нічого не змінить, крім того, що в такий спосіб кремль спалює мости для можливих переговорів та досягнення як мінімум перемир'я, про що вже було заявив президент Зеленський», - заявляє Максим Ялі.

За його словами, всі і так чудово розуміють, що ці референдуми нелегітимні, вони проводяться в умовах, що не сприяють волевиявленню, під дулами автоматів. Крім того, додає експерт, лише невелика частина громадян має можливість проголосувати, це ті, що залишилися на окупованих територіях, ті ж мешканці, які змогли виїхати, вже не проголосують.

«У тих, хто проти, єдиний варіант – це не йти на голосування, уникати його. Бо там у тебе немає варіантів, коли ти стоїш і голосуєш під дулом автомата. Інший момент – ви бачите, як насильно вони ходять, стукатимуть у будинок, у двері, кричать, але видно, що люди не надто прагнуть», - розповідає Максим Ялі.

З іншого боку, зазначає політолог, є певна частина громадян, яка готова проголосувати «за». Зокрема, каже він, це насамперед пенсіонери, які дивилися російську пропаганду та які вірять, що повернеться Радянський Союз, а разом із ним і їхня молодість. Проте, констатує він, згодом вони розчаруються у такому виборі.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи вистачить Україні вугілля та газу на зиму.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський повідомив, яким має бути Конституційний Суд у державі.