Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

За словами експерта, звільнення Лиману важливе також і з точки зору продовження потенціалу наступу українських сил, продовження фактично плацдарму аж до окупованої Луганщини, її деокупації і звільнення наших територій.

«Крім того, що битва за Лиман і обстановка, ситуація, яка зараз є на фронті демонструє, що російські війська не в силах на теперішній час утримувати всю величезну лінію фронту на Сході і на Півдні», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Також він звертає увагу на те, як маневрують російські сили. Згідно з попередньою інформацією, розповідає експерт, для оборони Лиману і навколишніх рубежів росія була вимушена частково знімати 52-у армію із запорізького напрямку, перекидати її туди, інші сили. Тобто, констатує він, вони вимушені маневрувати, а в цьому перевага українських сил, тому що по деяким позиціям ми маємо вогневу перевагу і наносимо ураження противнику, ворог вимушений або відступати, або здаватися, або зазнавати поразки у боях.

«У чому ще складається перевага. На сьогодні досягнуто такого ефекту несподіванки, коли насправді в українських сил з’являються можливості вдарити по кількох напрямках. І це вже завдання противника – вгадати, де, зрозуміти, де може ця атака бути, і, відповідно, намагатися протидіяти», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман заявив, що російська опозиція нічим не відрізняється від російської влади.

Також Знай.ua писав про те, що відьма-некромантка Марія Тиха розповіла, де в росії почнуть бунтувати першими.