Про це він розповів у програмі «Влада та спорт».

«Підйом олігархічної системи має прізвище, ім'я, по батькові – це Кучма Леонід Данилович. Без нього цієї системи було б. Почалося за Кравчука, але потім цей спад 1994-1995, потім зміна керівництва, це вже вся епоха Леоніда Даниловича Кучми. Леонід Данилович заклав цю епоху, він заклав основу цієї епохи, він дав можливість цим усім прізвищам з'явитися», – розповідає Руслан Бізяєв.

Проте, констатує він, з початком ковіду, а потім і війни ця система закінчилася, бо закінчилася політична олігархічна модель. А разом із нею, додає експерт, помирає і те, звідки вони брали гроші, ця тумбочка, якою була сировинна модель економіки.

«Щойно закінчилася ця епоха, зверніть увагу, як нівелювалися провідні клуби», - наголошує Руслан Бізяєв.

Зокрема, гість програми запитує, де зараз знаменитий дніпропетровський «Дніпро», фіналіст Ліги Європи, що трапилося з ярославським «Металістом», а «Шахтар» - це українська команда чи вже польська? Зокрема, зазначає він, усі матчі у Польщі, інфраструктура у Польщі, начебто це зараз польська команда, яка виступає під прапором України. Тобто, пояснює політолог, активи олігархів сьогодні диктують ці умови.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скоморощенко пояснила, чому після 1991 року українцям не вдалося досягти щасливого майбутнього.

Також Знай.ua писав про те, що Якименко повідомив, що на Україні та українцях зараз лежить глобальна місія.