Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Війна – це частина кризи, а не вся криза, тому що паралельно з війною ми найближчим часом будемо з вами спостерігати і пандемію, і ідеологічну кризу, і гендерну кризу. Тобто, знаєте, така мультикриза», - стверджує Руслан Бізяєв.

Говорячи про сутність цієї кризи, він ставить питання, чим будуть забезпечуватись національні валюти. Зокрема, зазначає експерт, абсолютно зрозуміло, що гривня тотально прив’язана до двох ключових світових валют – це євро і долар. За його словами, якщо послабиться євро, навряд чи Європа просто так вийде з цієї економічної кризи, як вона намагалася пережити економічну кризу під час пандемії, це вже не пройде.

«Але це ще, як кажуть у народі, пів біди. А от що буде, наприклад, коли навіть трошки похитнеться ситуація з доларом. Які економічні моделі, які принципи функціонування банківської системи? А банківська система – це кров економіки. Як це буде функціонувати? Чи є у провідних світових економістів рецепт, як виходити з цієї кризи? Я його поки що не бачу, принаймні у публічні площині», - міркує Руслан Бізяєв.

Принагідно він звертає увагу на ситуацію зокрема із золотом. За словами політолога, відхід свого часу від золотого стандарту, так звана Ямайська домовленість середини 70-х років може колись повернутися або повернеться у наш час. Тим не менш, констатує він, у будь-якому разі на передній план зараз виходять реальні активи. Тобто, пояснює експерт, умовно кажучи, тонна пшениці в реальності буде важити більше, ніж тонна алюмінію, яка знаходиться на літаку, який не може злетіти.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як скоро ЗСУ повністю звільнять Харківську область.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи можуть сьогодні війська рф утримувати величезну лінію фронту.