Про це вона розповіла у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Як спеціаліст із нових медіа можу сказати, що не так страшний твіт Маска, як реакція на нього. Ось тут питання в тому, до яких розмірів роздмухали цей твіт і наскільки реально вплив Маска і його твітів був великий», - зазначає Олександра Решмеділова.

За її словами, зрозуміло, що Маск – інформаційний лідер, opinion maker, тобто до нього дослухаються, а зараз він зробив такий гучний публічний допис. Тим не менш, констатує експерт, він не є американським чи українським політиком, не обіймає жодної посади у державній системі і не впливає на політичні процеси, це бізнесмен, а обурлива реакція лише посилює його твіт.

«У нього полетіли акції, він втрачає у грошах, але ці процеси почалися до твіту Маска. У нього є нова сфера – це робототехніка, яка не вистрілила так, як сподівався і Маск, і головний його інвестор. Тобто в Маска є провал, прокол у бізнесі. Чи хотів він це замаскувати, чи так збіглося, чи хотів відволікти увагу, чи що він там насправді хотів – це ми навряд чи дізнаємося. Але цей хайп із твітом відволік аудиторію від реальних проблем у бізнесі», - міркує Олександра Решмеділова.

Отже, підсумовує гостя програми, це окремо взята позиція, яка мало на що впливає. Як вона пояснює, якби Ілон Маск був президентом Сполучених Штатів, віце-президентом, міністром або принаймні спікерами, це то би щось означало. Але в цій ситуації, констатує політолог, йдеться радше про реакцію суспільства. А те, що відбулося всередині України, і позиція політиків, каже вона, скоріш за все пов’язані більше з тим, щоб вгамувати внутрішні українські пристрасті або так само зловити хайп.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський повідомив, хто насправді має бути гарантом існування держави.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, коли в Україні зародилося волонтерство.