Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

Як зазначає експерт, у разі продовження успіху на херсонському напрямку українські війська зможуть фактично взяти під контроль із півночі і північного заходу основні шляхи до обласного центру Херсону і просуватися ними. Він підкреслює, що це дуже важливо в контексті контрнаступальних дій там. Тим не менш, додає експерт, насправді російські війська чинять опір.

«Ці райони ведення бойових дій доводиться проходити з боями. Звичайно, що не все так просто і не все так швидко, як би хотілось. Але видно, як українські оборонці дійсно докладають героїчні зусилля для того, щоби проходити ці території, для того, щоби деокупувати українські села, українські міста і рухатися до звільнення Херсону», - констатує Олександр Мусієнко.

А відтак він ставить питання, якими зараз способами і засобами росія буде намагатися вирішувати цю ситуацію. На думку експерта, противник буде укріплювати лінії, мабуть, у районі самого Херсону, тому що, найімовірніше, російські війська отримали додатковий наказ стояти до останнього.

«The New York Times» писали про це у своїй статті, що російському угрупуванню військ на правобережжі Херсонщини дано команду не відступати, а стояти до останнього. Скоріш за все, цей наказ залишається в силі. Наказ від самого путіна, який, ми бачимо, втручається безпосередньо в ситуацію, пов’язану з веденням бойових дій», - припускає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кучеренко повідомила, у чому суть «доктрини Герасимова».

Також Знай.ua писав про те, що Решмеділова розповіла, навіщо Ілон Маск зробив гучний твіт щодо війни з росією.