Про це він розповів у своєму блозі.

«Після Другої світової війни з'явилася система безпеки, вона наразі не працює. Вона полягала в тому, що ось країни постійні члени Ради безпеки, ось такі, ось сякі, ось ООН, ось міжнародні правила. Сьогодні не працюють, бо росія їх порушує», – розповідає Михайло Шейтельман.

На його думку, сьогодні Сполучені Штати все ж таки сподіваються на те, що в росії зміниться керівництво і знову та сама стара система безпеки працюватиме. Як пояснює політтехнолог, така надія є, бо будувати нову – це дуже складний процес.

«Щойно вони оголосять росію країною-терористом, можна закреслити цю систему, закреслити ООН, тому що не може країна-терорист бути постійним членом Ради безпеки ООН, і треба починати будувати нову систему. І рано чи пізно це з'явиться, але всі намагаються цей момент відтягнути», – міркує Михайло Шейтельман.

Також він додає, що є ще й дрібні практичні речі, які заважають визнати росію країною-спонсором тероризму. Зокрема, пояснює експерт, як тоді в неї купувати нафту, але це не головне. Головним, за його словами, є ментальне питання – це означає закреслити стару систему безпеки та розпочати нову.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, навіщо Зеленський написав заяву про вступ України до НАТО.

Також Знай.ua писав, що Боровець розповів, хто в США може нарешті дати Україні ленд-ліз.