Про це він розповів на своєму каналі.

Святослав Вишинський повідомив, що Міністерство культури затвердило єдиний жест, яким можна показувати тризуб: вказівний, середній та безіменний палець. Але цей жест, як зазначив філософ, дивний, адже багато князівських тризубів були двозубими.

«Все, що відбувається в українському Інтернеті, до болю мені нагадало цікаву дискусію 17-го століття з приводу того, як належить знаменуватися хресним знаменням. Бо хто хреститься двома пальцями, а не трьома, тримає в руці страшного бісівського змія. Так, майже 400 років тому люди вбивали один одного і спалювали в дерев'яних зрубах лише за пальці не таким чином розчепірені», - заявив Святослав Вишинський.

За словами філософа, прийняття троєперстія натомість двоєперстію служило виразом тодішньої євроінтеграції. Перейти на нові жести і нову мову перекладів означало відірватися від темної основи та долучитися до глобального, тобто вселенського православ'я.

«У 1653 році всіх, хто раніше знаменувався двома пальцями, прокляли і відлучили як ворогів церкви, тобто ворогів народу», - додав Святослав Вишинський.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, історик Іван Патріляк розповів про переломний момент у формуванні української нації.

Також Знай.ua повідомляв, що історик Іван Патриляк розповів, кого можна вважати засновниками Київської Русі.