Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

«Обстріли, які були, неможливо підготувати вчора на сьогодні от такі масовані. Потрібно підвести, потрібно 2-3 тижні, щоб це підготувати», - стверджує Олександр Мусієнко.

Принагідно він нагадує, що на ШОС у Самарканді путін заявив, що вони не збираються просто так залишати свою поразку у Харківській області, що вони дадуть на це відповідні серйозні сигнали і знаки. Тоді ж, додає експерт, російські війська і вдарили по Харкову, по електростанції, по Кривому Рогу, по гідротехнічним спорудам.

Тобто, пояснює він, те, що відбувалося протягом останніх днів, було сплановано завчасно, спершу йшли погрози, а тепер – результат. А щодо руйнування Кримського моста, зазначає експерт, - це має значення тільки для пропагандистів, які можуть це використовувати як підставу просто сказати, що вони не можуть такий теракт без відповіді залишити, причини ж обстрілів інші.

«Причина – все ж таки відвести інформаційну увагу від невдач на фронті. Друга причина – це внутрішня боротьба і посилення табору ФСБ. Третя причина – це ракетний терор, намагання залякати українців. І, звичайно, ще одна причина – це дійсно зашкодити інфраструктурі українських ТЕЦ та електростанцій напередодні опалювального сезону, плюс зірвати експорт української електроенергії до країн ЄС», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як обвалився рейтинг путіна після оголошення мобілізації.

Також Знай.ua писав про те, що Горбач пояснив, коли насправді почалося протистояння росії та Заходу.