Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Прийшов до висновку, що в основі цієї різні лежить спроба захопити території, країну, багату ресурсами, яких у росії немає», - заявляє Степан Гавриш.

У приклад він наводить літій, запасів якого Україна має на 12 мільйонів тонн, а це ключовий рідкоземельний матеріал, який використовується для виробництва не тільки акумуляторів, але й для фактично ядерної промисловості, яка для росії є однією із ключових.

«Йдеться про багато рідкоземельних матеріалів, про ціну одного Півдня, який оцінений разом із Донбасом у 12 трильйонів доларів. Банально завоювати, захопити і розділити між своїми. Тому путін не один, скоріш за все його штовхало його бізнес-оточення, якому мало було вже цієї бензоколонки алмазів, золота, руд, тощо. Їм потрібні були ресурси, які знаходяться в Україні», - пояснює Степан Гавриш.

Принагідно він нагадує, що Україна – четверта країна в Європі за кількістю природних ресурсів. А відтак, міркує політик, цей момент міг мати місце у планах путіна і відкидавати його не варто. Тим не менш, констатує він, ми бачимо, що росія не була готова до цієї війни, це розгром її армії, а мобілізація нічого не дасть, оскільки основна частина професійних Збройних сил рф уже знищена.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що росіяни – це люди без мови та історії, які досі живуть перемогою 1945 року.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як обвалився рейтинг путіна після оголошення мобілізації.