Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Ні для кого не секрет, що волонтери – це люди, які взяли на себе перший удар. Так було в 2014 році і цього року так само. І безпрецедентні приклади самопожертви у волонтерському середовищі та середовищі добровольців справді вирішували багато проблем у період виникнення кризи та колапсу державних інституцій, проблеми вирішували волонтери», - наголошує Анатолій Полковніков.

Сьогодні ж, переконаний він, щодо роботи в гуманітарному середовищі та за допомогою військовим, напевно, волонтери роблять точно не менше, ніж держава, а в деяких напрямках навіть більше. Зокрема, волонтер говорить про евакуацію біженців з окупованих територій, логістику з доставки гуманітарних вантажів на місця, це у сірій зоні, на місцях, які тільки звільнені від окупантів.

«Я не сказав би, що чиновники прямо зловмисно перешкоджають діяльності волонтерів, ні, це не так. Справді, ми фіксуємо багато зловживань, але не завжди це стосується якихось активних дій, іноді бездіяльність з боку чиновників, з боку влади так само перешкоджає роботі волонтерів», - пояснює Анатолій Полковніков.

За його словами, це стосується видачі дозволів на перетин кордону або блокпостів під час комендантської години. Як розповідає гість програми, багато волонтерів протягом доби перетинають кілька областей, іноді переміщуються і вночі, бо за день можуть подолати більше 1000 кілометрів, а очікування того, коли на блокпосту пропустять назад на базу, може тривати години.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, коли Україна запустить ракетну програму.

Також Знай.ua писав про те, що Буздуган пояснив, чому українці мешкають на унікальній землі.