Про це він розповів у себе у Facebook.

Як розповідає політик, Андрій Єрмак жорстко поставив вимогу, що Міжнародний комітет Червоного Хреста повинен виконати свою головну функцію, тобто проконтролювати, аби пункти Женевської конвенції виконувались, аби українська сторона отримала доступ до своїх бійців, які перебуваються у російському полоні.

«Ми вкотре звертаємося і нам кажуть, що вони направляють Міжнародний Червоний Хрест, звернення до росії, але вони не відповідають. І у своїх звітах вони пишуть, що, на жаль, не змогли повноцінно отримати доступ до військовополонених українській стороні. Але Україна дає завжди 100% доступ і виконує всі постулати, всі пункти Женевської конвенції, а росія у цей час навіть із 10 одному не дає доступ», - пояснює Олександр Качура.

За його словами, Андрій Єрмак також зазначив, що після того, як росія вторглася в Україну повномасштабною війною, наявна бюрократична конфігурація зламалася. Далі ж, продовжує депутат, було сказано, що в разі невиконання Міжнародним комітетом Червоного Хреста своїх зобов’язань, Україна та її партнери візьмуться за це самостійно, часу дано до понеділка.

«Ми готові їхати на лінію розмежування і вимагати від російської федерації разом із тими, хто на це уповноважений, із Червоним Хрестом допустити нас до наших військовополонених, щоб ми могли побачити, що там відбувається», - каже Олександр Качура.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, що мобілізація ніяк не вплине на здатність військ рф не тільки наступати, але й тримати оборону.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів, коли Україна запустить ракетну програму.