Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Інфляція в США більша, ніж 8%, нівелює економічну доцільність вкладання в трежерис, які дають лише 3% так званого прибутку. Хоча прибуток – це ще питання таке з економічної точки зору дискусійне. Який це буде мати політичний наслідок? По-перше, США будуть намагатися втримати Європу у своєму політичному форматі. Друге - конфлікт із Китаєм найближчі 5-7 років виглядає не таким уже й фантастичним», - пояснює Руслан Бізяєв.

На його думку, переніс виробництва з Тайваню, особливо це стосується так званої мікрочіпової індустрії, говорить про те, що політично скоріш за все адміністрація Байдена і частина американських еліт визнають, що Китай – це Тайвань. Далі ж, констатує політолог, залишається лише дивитися, як це відобразиться на подальших китайсько-тайванських відносинах.

«Друге – наскільки Європа погодиться взяти ці преференції в обмін на політичну лояльність? Судячи із вчорашньої заяви Еммануеля Макрона, а також голови Єврокомісії Жозепа Борреля про те, що у разі ядерного удару по Україні з боку росії Європа не застосує у відповідь ядерну зброю, навряд чи Європа найближчим часом погодиться бути повністю у форматі Сполучених Штатів Америки», - зазначає Руслан Бізяєв.

За його словами, Європа буде все ж таки намагатися вибудувати власну геополітичну стратегію. Як зауважує експерт, про це свідчить інформація щодо бажання європейців створити власну систему ПВО про з виробництвом на території Європи.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура збирається із Червоним Хрестом приїхати до полонених в Оленівку.

Також Знай.ua писав про те, що Полковніков розповів, із якими проблемами сьогодні зіткнулися волонтери.