Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Минулого тижня міністр оборони ФРН заявила про створення європейської системи протиповітряної оборони. На це вже виділено кошти, а світові виробники вже встали в рядок для отримання нових замовлень», - повідомляє Руслан Бізяєв.

Зокрема, розповідає він, американці готують MIM-104 Patriot, німці - IRIS-T SLM, шведи – NASAMS, а Макрон провів переговори з Ізраїлем щодо закупки системи ППО «Залізний купол». Водночас політолог підкреслює, що йдеться саме про європейську систему ПВО, а відтак виникає питання, де НАТО, де Великобританія.

За його словами, незважаючи на досить прохолодні політичні стосунки між Брюсселем і Лондоном, вони продовжують співпрацювати у військово-промисловому комплексі. Зокрема, зазначає він, йдеться про модернізацію танків Challenger чи проєкт спільного британо-французького авіаносця. З іншого боку, додає експерт, Макрон уже заявив, що до 2035 року Франція отримає новий атомний авіаносець.

«Із ким і чому саме до 2035 року готується воювати Франція? А Франція – це, значить, теперішній Європейський Союз. Тут варіанти два - росія або Туреччина. Перший варіант, враховуючи ядерний статус російської федерації, малоймовірний. Туреччина? Де саме? Чому? І чому саме 2035 рік? І чи не станеться та ж сама історія, яка була в минулому 20 столітті, коли вже з початку 30-х років світ почав готуватися до нової світової війни», - міркує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко прокоментував мобілізацію в росії.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, який насправді буде ефект від російських атак по критичній інфраструктурі українських міст.