Про це він розповів у програмі «Воєнний квартал».

За словами експерта, хоч зараз Україні і не кажуть безпосередньо про членство в НАТО, коли буде розглянута заявка, але вона неодмінно буде розглянута, адже вона вже подана і нікуди не дінеться. Водночас поки що, підкреслює він, міжнародні партнери радше зосереджені на збільшення оборонної допомоги Україні.

«І ще один важливий момент від НАТО – це протидронові системи, системи боротьби з дронами. Зокрема, ми знаємо, зараз Shahed, які ми вже навчилися збивати, я думаю, ще більше будуть збивати. Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Данілов сказав, що приблизно вже понад 80% їх збивають», - повідомляє Олександр Мусієнко.

Отже, констатує він, досить багато важливих рішень ухвалено. А росія тим часом, зазначає експерт, постійно погрожувала Україні за її прагнення вступити в НАТО, чергова заява пролунала минулого тижня. Тим не менш, каже він, росія все одно використовує проти України всю зброю, яку тільки може, а зараз знайшла іншу причину біснуватися – продовження підтримки ЗСУ з боку НАТО та США.

«Прозвучало вперше цього тижня, що Франція профінансує зенітно-ракетні комплекси, Нідерланди так само. І прозвучало на «Великій сімці» (а до цього про це не говорилося) про можливості надати Україні комплекси французького і італійського виробництва «SAMP-T», - розповідає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура повідомив, коли треба було порушити питання націоналізації активів рф.

Також Знай.ua писав про те, що Кучеренко повідомила, чим небезпечний голова адміністрації президента рф Антон Вайно.