Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Справді це два різні наративні простори, тобто це битва онтологій. Нам хочеться бачити це як битву добра зі злом, але у будь-якому просторі ти себе бачиш добром, а опонента злом. Очевидно, що з погляду сучасної цивілізації всі дії представників росії на території України останні пів року є абсолютно демонічними», - наголошує Андрій Заблоцький.

Водночас він не може сказати, що росіяни стали жертвою пропаганди кремля, тому що пропаганда працює саме на вірі людей. Тобто констатує психолог, пропаганда лише посилює те, що є базовим віруванням росіян.

Як пояснює гість програми, пропагандистська машина великою мірою слухає соціум і ретранслює те, що він хоче почути, вплітаючи туди невелике насіння того, що вже потрібне пропагандистам. Якщо ж запустити російські наративи в Україні, їх ніхто не сприйме.

«Ми отримали дві досить різні онтології, причому одна (ред. – українська) модерна, мережева, а друга (ред. – російська) – ієрархічна та, за фактом, вона стала архаїчною. Ми будь-якої миті можемо самоорганізуватися, якось впоратися із завданнями. Наприклад, якщо вийти в простір новин, з понеділка всі вигадують, як протидіяти дронами», - робить висновок Андрій Заблоцький.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, яку зброю Україні надасть НАТО і чому біситься росія.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман повідомив, навіщо росія застосовує терор проти українців.