Про це він розповів у програмі «Абетка війни».

За словами експерта, зараз українська авіація може нормально працювати хіба що на правому березі Херсонщини, оскільки туди останнім часом підійшли протирадіолокаційні ракети, російська ППО вибита і навіть вдалося трохи прорідити їхнє угруповання на лівому березі.

«Тому почуває себе (ред. – українська авіація) доволі впевнено, ходимо по головах росіянам, тому вони останнім часом так погано почуваються і потихеньку здуваються на правому березі. А ось уже, припустімо, в районі Донецька сильна система ППО, туди підійти дуже складно, і наші літаки просто не працюють», - пояснює Роман Світан.

Що ж до нових ракет, зазначає він, то у росіян їх можна перерахувати на пальцях. Наприклад, він наводить ті самі «Кинджали», яких вони насправді зробили не так вже й багато, щоб їх можна було вважати стратегічною зброєю, що стосується й інших ракет.

«Два з половиною десятки, які у них «Кинджалів» залишилися, це у них недоторканний запас. До речі, ми їх не бачимо. Та ж проблема у «Калібрів», вони також виходять на певні стратегічні запаси. І кілька таких же ракет. Їх уже просто не лишилося», - констатує Роман Світан.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Піскун розповів, що росія більше не зможе ховати війну під формулюванням «спецоперації».

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, що буде далі після того, як путін ввів військовий стан.