Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Питання в тому, що людські системи скоріше схожі не на будівництва, не на конструкції, не на конструювання. Вони схожі на таку річ, яка називається садівництво, бо людські системи вирощують, вони ростуть, і тримаються вони якраз на носіях етики оцієї соціальної системи», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами публіциста, демократія – це один із головних інструментів залучення людей в цю систему, яка виростає. Олександр Новохатський також зазначив, що чим ширша ідея, чим вона простіша, тим більше людей можна до цього залучити. Але тут вже виникає питання відповідальності людини в соціальній системі.

«У нас такий підхід, з одного боку, до спрощення сприйняття оцих речей, а з іншого боку – неймовірного ускладнення. Питання в тому, що має бути і демократія, і меритократія, але кожен має нести свою частину відповідальності і розуміти чіткі модельності, своє місце, свою соціальну роль і спільну мету існування», - заявив Олександр Новохатський.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Олександр Новохатський повідомив, до яких нових соціальних систем переходить наше суспільство.

Також Знай.ua повідомляв, що публіцист Олександр Новохатський повідомив, яким має бути інструмент для порятунку світу.